AMIC-UGT DEMANA OBRIR NOVAMENT EL PERÍODE D’INSCRIPCIÓ AL CENS ELECTORAL

El nostre sindicat considera un fracàs la campanya d’informació de l’Administració, ja que només el 13% dels estrangers no comunitaris amb dret a vot a les eleccions municipals s’han inscrit al cens

L’Associació d’Ajuda Mútua d’Immigrants a Catalunya (AMIC – UGT de Catalunya) considera que les xifres provisionals dels inscrits al cens electoral donades per l’INE (tan sols un 13% dels més de 350.000 estrangers no comunitaris) representen un fracàs de les campanyes de comunicació de l’Administració per fer arribar la informació a les persones amb dret a vot i  la seva possibilitat d’exercir-lo.

Aquest dret que des de l’AMIC – UGT de Catalunya venim reivindicant des de fa molts anys, es continuarà negant a una part important de la població que viu al nostre país per un procés ple de disfuncions detectades en la inscripció en el cens electoral.

Des del primer moment, quant es van conèixer els acords amb Espanya i el termini d’inscripció al cens electoral, vam entendre que el termini inicial d’inscripció (de l’1 de desembre de 2010 al 15 de gener de 2011) era mínim i es veuria encara més reduït amb els dies festius nacionals. Aquesta va ser la primera incidència per aconseguir informar a temps a tota la població afectada.

El nostre sindicat, juntament amb les entitats que conformen la Comissió Permanent del Fòrum per a la Integració, vam denunciar davant el Ministeri de l’Interior i a l’Oficina del Cens Electoral d’altres incidències, que van tenir com a resultat l’ampliació del termini d’inscripció al cens fins al 25 de gener.

L’AMIC – UGT de Catalunya considera que tenim temps abans de les properes eleccions municipals per assumir un nou compromís del Govern i fer possible els objectius dels acords de reciprocitat signats amb Espanya. La nostra organització vol promoure la participació política de les persones immigrades, ja que aquesta seria una eina eficaç per lluitar contra la instrumentalització de la immigració i permetria a les persones immigrades defensar-se dels prejudicis, del racisme i la xenofòbia que promouen alguns partits polítics, i alhora desenvolupar-se com a ciutadans. 

 Per tant, demanem:

  • Obrir novament el procés d’inscripció al cens electoral als nacionals de països amb acords amb Espanya i que compleixen els requisits per poder votar.
  • Intensificar les campanyes d’informació entre la població afectada.
  • Intensificar i coordinar les campanyes d’informació entre les administracions locals per abordar amb eficàcia aquesta mesura aprovada pel Govern central.
  • Obrir un debat social i polític per aconseguir que més persones participin de la vida democràtica d’aquest país, en igualtat d’obligacions i de drets.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: