ESTRANGERS CONVOCATS A PARTICIPAR EL 9N

Totes les persones estrangeres amb 16 anys o més residents a Catalunya podran votar al “nou 9-N”

Des d’AMIC volem informar que segons la normativa actual podran votar a la nova consulta plantejada per el Govern de Catalunya el 9 de Novembre totes les persones estrangeres amb 16 anys o més residents a Catalunya, si aquesta residència consta al seu TIE (Targeta d’Identificació d’Estrangers, popularment NIE) o certificat de registre com a resident comunitari. En tot cas hauran acompanyar TIE o certificat de registre amb el passaport vigent. En el cas dels ciutadans de la UE també és vàlid el document d’identitat del seu estat.

Volem advertir que, donada la intensitat dels esdeveniments polítics, el procediment pot canviar si l’impugnen de nou des d’instàncies de l’estat espanyol o hi ha novetats d’implementació per part de la Generalitat de Catalunya.

Des d’AMIC considerem aquest procés participatiu per opinar sobre el futur polític de Catalunya com a una oportunitat per a la participació i reivindicació dels drets polítics de la nova ciutadania del país. En aquest sentit esperem una àmplia participació de les persones sense DNI a la votació, la qual cosa seria un indicador valuós per a interpretar els desitjos d’integració de la nova ciutadania.

Per tot això fem una crida a la participació dels catalans i catalanes sense nacionalitat espanyola formal a la votació del 9 de Novembre, amb independència de la inclinació del seu vot.

La participació tindrà lloc el dia 9N, entre les 9 i les 20 hores, en el local i la mesa de participació assignats per raó de l’adreça de residència i del primer cognom. Per poder participar caldrà inscriure’s en el Registre de participants. La inscripció es fa efectiva moments abans de participar, signant en la llista numerada de participants, on cal indicar el nom i cognoms i el número del DNI o NIE.

A partir del proper dimecres, 29 de novembre, es podrà consultar el local i mesa de participació al web www.participa2014.cat, al 012, als ajuntaments o a les oficines d’AMIC-UGT de Catalunya on també podrem informar-te.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: