CONFORMACIÓ DEL CENS ELECTORAL DE LES PERSONES ESTRANGERES, ELECCIONS MUNICIPALS 2015

Cartel Inscripción al Censo Electoral_2014

Imminent conformació del cens electoral de les persones estrangeres residents a l’estat espanyol per a les eleccions municipals de 24 de Maig de 2015

L’INE ha comunicat en nota de premsa i publicat a la seva web informació relativa a la conformació del cens electoral a les properes eleccions municipals de Maig del 2015.

  • Nacionals de la UE residents a l’estat espanyol. TERMINI FINS AL 30 de DESEMBRE de 2014.

Els nacionals de la UE residents i empadronats a l’estat espanyol podran votar a les eleccions municipals. Per fer-ho han de manifestar la seva voluntat de votar fins al 30 de Desembre de 2014, adreçant-se a l’Ajuntament o bé per correu postal a la Delegació Provincial de l’Oficina del Cens Electoral. També amb el NIE per internet a la página web de l’INE.

Recordem que les persones nacionals de la UE que ja han participat a anteriors processos electorals locals o han manifestat la seva voluntat de votar abans NO CAL que ho facin ara, però recomanem sempre consultar a l’Oficina del Cens Electoral la inclusió al llistat.

L’INE ha comunicat que ja s’estan enviant comunicacions postals a totes les persones comunitàries residents amb 18 anys o més el dia de la votació que no han manifestat la seva voluntat de vot abans, un total de 422.008 persones. A la comunicació s’informa del procediment i s’envia el formulari de manifestació de voluntat.

  • Nacionals de països amb acord de reciprocitat de sufragi actiu (vot), residents a l’estat espanyol: Bolívia, Cap Verd, Xile, Colòmbia, Corea, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú i Trinitat i Tobago. TERMINI DE L’1 DE DESEMBRE DE 2014 AL 15 DE GENER DE 2015. 

Els nacionals d’aquests països residents a l’estat espanyol hauran de sol·licitar en tot cas la seva inscripció al cens electoral, encara que ja hagin participat en processos electorals municipals anteriors. Ho faran a l’Ajuntament on estiguin empadronats de l’1 de Desembre de 2014 al 15 de Gener de 2015.

Important: Per poder votar s’han d’acreditar 5 anys de residència legal i ininterrompuda en el moment de la sol·licitud d’inclusió al cens electoral, tret dels nacionals de Noruega, que han d’acreditar 3 anys.

L’INE informa que l’Oficina del Cens Electoral té previst enviar cap a finals de Novembre les comunicacions als nacionals d’aquests països que compleixin els requisits per informar del seu dret a vot a les municipals, i habilitarà també el procediment d’inscripció per correu postal i internet.

Des d’AMIC informem i reivindiquem!

Des d’AMIC considerem molt important que aquesta informació arribi amb la suficient antelació als ciutadans i ciutadanes interessats, per tal de poder optar a exercir el seus drets amb ple coneixement. Així mateix, com passa a cada procés electoral, engeguem la nostra campanya informativa i reivindicativa sobre els drets polítics de la nova ciutadania, doncs moltes persones residents a l’estat espanyol no poden votar a cap convocatòria electoral.

Sens dubte l’enfocament de present i de futur, en un context globalitzat, passa per vincular els drets de ciutadania a la residència i no només a la nacionalitat. En un moment com aquest que es parla de processos constituents, de regeneració, de nova política democràtica, aquest debat i les decisions consegüents s’han de donar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: