ENTITATS SOCIALS PRESENTEN LA PLATAFORMA ‘CIUTADANS I CIUTADANES COM TU!’ PEL DRET A VOT DE LES PERSONES ESTRANGERES

La CONFAVC, Òmnium Cultural, CCOO, SOS Racisme, l’ANC i la UGT de Catalunya exigeixen als partits polítics que treballin pel dret de vot de les persones estrangeres i no instrumentalitzin la immigració durant els comicis electorals

L’Assemblea Nacional Catalana, CCOO de Catalunya, la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Òmnium Cultural, SOS Racisme i la UGT de Catalunya han presentat el 5 de maig de 2015 en roda de premsa la constitució de la plataforma “Ciutadans i ciutadanes com tu!” i la campanya “Pel dret a vot de les persones estrangeres”.

Prop del 15% de la població catalana són persones estrangeres de diversos orígens, ciutadanes i ciutadans que, en la seva gran majoria, no podran exercir o veuran limitat el seu dret de vot en les properes convocatòries electorals. L’objectiu de la plataforma “Ciutadans i ciutadanes com tu!” és exigir el dret de vot de les persones estrangeres, ja que no acceptem deixar fora del sistema de representació una part considerable de la societat.

Les entitats que conformen la plataforma han demanat vincular el dret de vot a la residència i no a la nacionalitat, i que només sigui necessari un any d’arrelament social, sense distinció entre ciutadans i ciutadanes comunitaris i extracomunitaris. En els propers dies la plataforma enviarà una carta als partits polítics per expressar les seves demandes i exigir que no s’utilitzi la immigració de manera partidista durant les properes campanyes electorals.

Al web http://ciutadansiciutadanescomtu.zohosites.com trobareu el manifest (en català, castellà, anglès, francès i àrab) “Ciutadans i Ciutadanes com tu! Pel dret a vot de les persones estrangeres” i el formulari d’adhesió.

Al següent enllaç trobareu un dossier amb algunes dades.

I en aquest enllaç, una fotografia de la roda de premsa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: