El 27 de Setembre i el dret a vot de la nova ciutadania

festa-major-2013-178

El proper 27 de Setembre d’aquest any 2015 el president del govern de Catalunya Artur Mas ha convocat les eleccions catalanes amb una naturalesa especial: decidir el futur polític de Catalunya de manera constituent.

Com a AMIC-UGT hem d’advertir una cosa: els ciutadans i ciutadanes de Catalunya que no tenen la nacionalitat espanyola no podran exercir el seu dret a vot en aquestes eleccions plebiscitàries.

És difícil fer una estimació exacta de les persones majors d’edat (18 anys) amb residència real a Catalunya que no podran votar el 27 de Setembre, però si tenint en consideració que segons les dades d’empadronament de l’INE a 1 de Gener de 2014 hi ha 895.704 persones “estrangeres” de més de 15 anys, podem estimar entorn a les 800.000 mil ciutadanes i ciutadans de Catalunya que amb el marc jurídic electoral vigent quedaran excloses de la votació.

Considerem important posar damunt de la taula aquest debat sobre la mancança de drets polítics de la nova ciutadania i el fet de que a les properes eleccions catalanes s’està pressuposant què  per exercir la nacionalitat catalana s’ha de tindre prèviament la nacionalitat espanyola.

Catalunya és una nació d’immigrants, i aquesta realitat ha de formar part com a mite fundacional del moment actual de canvi polític. Els catalans i les catalanes volem votar, volem decidir!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: